Klára je výborná průvodkyně, zařídí vše, co je možné, a vždy je to v klidu a v pohodě.

Hanka

Rwanda/Uganda – úžasná expedice, která naprosto předčila naše očekávání. Nádherná příroda, skvělí lidé, nezapomenutná setkání s ohroženými horskými gorilami nebo s bílými nosorožci, návštěva muzea genocidy, adrenalin při sjíždění Nilu (obtížnost 5) na raftu a spousty dalších krásných zážitků, které budeme hodně dlouho vstřebávat. Velkou zásluhu na tom má Klárka, skvělá průvodkyně, organizátorka a hlavně pohodářka, která dokáže i nepředvídatelné věci řešit vždy s úsměvem a velkým nadhledem. Klárko, ještě jednou velké díky!

Lenka a Libor Žďánští

Naše expedice do Rwandy a Ugandy s Klárou byla naprosto úžasná, nabitá tolika zážitky, že je budu ještě dlouho vstřebávat. Klára je nejen skvělá organizátorka, ale taky skvělý člověk, který se s každou nástrahou vypořádá vždy s úsměvem a nadhledem. Díky jejím zkušenostem s tímto místem jsme měli blíž k místním lidem a taky jsme se setkali s lidmi z Česka, kteří tam nyní pracují, což bylo moc milé setkání. Klára nám taky umožnila navštívit nemocnici i školu v Ugandě, kde jsme se setkali s místními dětmi, které pro nás připravily úžasné přivítání. Výčet zážitků z této expedice je tak obsáhlý, že ho tady nebudu celý rozepisovat, pro představu zmíním aspoň setkání s téměř všemi druhy zvířat, které lze na safari vidět, let horkovzdušným balónem nad NP Murchison Falls při východu slunce, sjezd řeky Nil obtížnosti 5 na raftu, návštěva památníku genocidy v Kigali, dechberoucí setkání se vzácnými horskými gorilami a mnoho dalšího…. Jestli je vaším snem navštívit Afriku a poznat ji takovou, jaká opravdu je a stejně jako já si netroufáte nebo nechcete cestovat sami, můžu pro uskutečnění vašeho přání vřele doporučit Zirhamii a průvodkyni Kláru 🙂

Martina Kulová

Expedice byla akční a plná adrenalinu.Vidět zvîřata ve volné přírodě je naprosto vzrušující. Tuto expedici doporučuji . Klára byla průvodce na jedničku😀

Gabriela Zlatníková

Chtěla bych Kláře poděkovat za překrásné tři týdny v Ugandě a Rwandě. Byl to super bohatý program, sama bych nikdy tolik zajímavých věcí a lidí asi nepoznala. Měli jsme opravdu tři týdny naplněné nezapomenutelnými zážitky, také díky tomu, že Klára zná tyto země a dostali jsme se i tam, kam „normální“ turista nikdy nezajde. Vše bylo jedinečné.

Klára se o mě postarala jako lvice, když se mnou sprintovala přes celé istanbulské letiště, abych nezmeškala let do Frankfurtu.

Díky a všem co s Klárou v budoucnu vyrazí do světa přeji zrovna tolik hezkých zážitků.

Eva Hach

Velké díky Kláře. Dokázala se perfektně postarat o své lidi. Schopnost přizpůsobit se celé skupině obdivuji 🙂

Jan Havlíček

Do Afriky jsem se vydala poprvé právě se Zirhamií, protože jsem se sama za poznáním této specifické země neodvážila. A jsem za své rozhodnutí moc ráda 🙂 Klárka zná díky svým četným zkušenostem spoustu tipů, míst a místních lidí, kteří ji zbožňují a expedice je tak bezproblémová a pohodová. Jsem moc ráda za její zdravou drzost, nebojácnost rvát se vždy za lepší cenu a úsměv na rtech za všech okolností 🙂 Zážitků máme opravdu mraky, a i když od našeho návratu uplynuly skoro dva týdny, pořád jsem duší a myslí v Africe – v pralese s naprosto úžasnými gorilami, na safari s majestátními slony a elegantními žirafami, na Nilu s vegetícími krokodýly, na obědě v místním slumu, ve stanu s hrochy funícími nám za zády :-), v rezervaci s ohroženými nosorožci, na treku s báglem a všudypřítomnými dětmi nebo jen tak s naší partou večer u piva nebo na nezapomenutelné ugandské diskotéce 🙂 Ještě jednou velké díky za doživotní zážitky. Když do Afriky, tak JEDINĚ S KLÁRKOU! 🙂

Markéta Železná

Perfektní zážitek převyšující očekávání. V naprosto pohodovém průběhu nenastal opravdu žádný nepříjemný problém a záleželo už pak opravdu jen na nás jak si to naplno užít. Klára je pohodová průvodkyně s dobrou znalostí místních reálií.

Lukáš Konvalina

Rwanda Uganda pro mě tato expedice byla velkým překvapením v mnoha oblastech. Velice rychle jsme se všichni spřátelili a pod vedením Kláry Poskočilové vše probíhalo jak má. Cestou nás provázela neuvěřitelná pohoda a všude přítomný humor. Klára odpovídala na hromadu otázek, pomohla když bylo potřeba a to neztrácela humor a klid. Pro mě je jednička a to podtržená!😁Jsem rád, že jsem poznal alespoň část kultury těchto zemí a především tu nádhernou přírodu a zvířata. Bylo to náročné, ale úžasné a krásné. Přál bych ten pocit zažít každému Byl a jsem nadšený a děkuji Všem.

Radek Repčík

Klárka Husáková je opravdu úžasná. Organizace, komunikace vše naprosto bez problémů zvládá. Jsem moc ráda, že nás doprovázela na naší první cestě se Zirhamií, protože na průvodci a počasí vždycky záleží:). Díky

Kateřina Šalanská

Vzhledem k tomu, že to byla Klárčina první expedice, zvládla to skvěle. Obdivuju, že zvládla 19 dní v kuse neustále komunikovat se všemi a ještě u toho být příjemná a bavit se! Chvílemi to s námi neměla vůbec jednoduché a i přes menší neshody si vzala k srdci naše rady a vše proběhlo perfektně 🙂 Hodně štěstí na další cesty 🙂 Je to super holka!

Denisa

Odjezd do Afriky jsem nijak zvlášť neprožívala, zejména proto, že už mám něco procestované. Celá expedice ale předčila má očekávání. Vše probíhalo téměř bez problémů a když se nějaký objevil, průvodkyně ho dokázala hravě vyřešit. Itinerář byl vymáčknutý na maximum a z okrajového výletu za gorilami do Konga se stal největší zážitek celého pobytu. Průvodkyni maximálně doporučuji, vše zařídila a sestavila perfektně. Ráda s ní pojedu i na další expedice.

Andrea

V Africe jsem byl již několikrát, ale tato cesta se Zirhamií a průvodkyní Klárkou byla zatím ta nejsyrovější a „nejafričtější“ v dobrém slova smyslu 🙂 Na Klárce oceňuji její akčnost a hlavně chladnou hlavu při řešení problémů.

Tomáš R., Praha

Na expedici se sešla úžasná parta lidí a Klára nám připravila 18 krásných dní v Africe. Pokud se někdo bojí vyrazit do těchto končin po vlastní ose a líbí se mu styl cestování Zirhamie, pak by madame Klára měla být první volbou 🙂 Prostředí zná dokonale, bude se s úsměvem na tváři s místními dohadovat o cenu, aby vám ušetřila každou korunu 🙂

Radim Wystyrk

Klára byla naprosto super. Spíš se bojím, že jsme ji my brzdili v ještě větším rozletu.

Vratislav Marek

Klára je opravdový světoběžník s cestovatelskýma botama na nohách. Člověk si ani nevšiml, že něco zařizuje nebo pro nás chystá a šup….další super zážitek před náma. Nebyla vůdce, byla jedna z nás a tím se jí povedlo vytvořit partu lidí, kteří spolu zase chtějí vyrazit do světa. Klářin smích nás provázel po celý den ať, už se smála s námi nebo vyjednávala s deseti nespokojenými řidiči motorek, že jejich požadavek na zvýšení dohodnuté ceny je fakt nesmysl. Trip byl úžasně připraven, města, příroda, pláže, pěšky,autem, po vodě i místní dopravou. Potěšilo mě i propojení s Charitou České republiky, kde nám Klára ukázala kolik práce v Ugandě Charita udělala a jak si místní cení této pomoci. Prostě s Klárou kdykoli a kamkoliv, je to skvělá kamarádka. Kláro ještě jednou velké díky, a znovu opakuju pozdrav účastníků na letišti cestou domů: “Klára je naše Klára je nejlepší.”

Hana a Martin Hýlovi

Se Zirhamií jsme cestovali poprvé a nikoho, kdo s ní cestoval jsme neznali. Byla to sázka do loterie a fakt se vyplatila !!! S manželem jsme byli nejstarší účastníci a měla jsem trochu obavy ( jak fyzicky zvládneme a jak se budeme cítit mezi mladými ). Bylo to super ! Celková atmosféra byla kamarádská, nekonfliktní, spolupracující, což bylo díky složení skupiny ale také práce Klárky ! Byla to fakt expedice, spaní pod stanem, pěší tůra, každý den jiná „koupelna“, ochutnávka jídel ( i ve slumu ), spousta zážitků, nespočet divokých zvířat, přijeli jsme utahaní jako koťata, ale spokojení nadmíru ! „Naše“ Klárka je vážně eso, já vím, že to zní přehnaně, ale je to tak. Připravenost, zajištění všeho, starostlivost, informace, nic není problém, kamarád, stálý úsměv, ochrana, atd.atd. Nelze vše popsat…..Buďte pyšní, že pro Vás pracuje ! DÍKY ZA NEZAPOMENUTELNOU DOVOLENOU !!!

Vlaďka Chmelíková

Výlet s Klárou do srdce černé Afriky byl nezapomenutelným zážitkem. Přestože jsme během 15 dní stihli navštívit tři země a program byl doslova narván příjemnými a jedinečnými zážitky, neměl jsem pocit stresu či spěchu. Organizace byla na jedničku s hvězdičkou, Klářina znalost místního prostředí byla obrovskou výhodou. Celkově dovolená předčila má očekávání a určitě bych doporučil každému, kdo je ochoten kvůli zážitkům obětovat trošku pohodlí. PS: Nebojte se, s Klárou v Africe hlad mít nebudete:)

Miroslav Sečkář

O expedici jsem se dozvěděl na poslední chvíli a bál jsem se tak, že mi možnost vycestovat do těchto dvou zemí uteče. Nicméně díky rychlé zpětné vazbě Kláry jsem stihl vše s dostatečným předstihem vyřídit a mohl se na expedici přidat. Organizace byla naprosto bez problémů a v průběhu expedice na nás nečekal žádný významný problém. Stejně tak jako vrchní vyjednavač byla Klára perfektní a dokázala vždy usmlouvat jakýkoliv výsledek v náš prospěch. Navštívili jsme množství zajímavých míst a setkali se i s lidmi, které bychom při sólo cestování nepotkali. Rád se v budoucnu zase na nějakou expedici přidám.

Marek Polách

Klárka byla bezvadná. Dokonce i v situacích, kdy se nám smolilo auto a vypadalo to na problém, neztrácela humor a klid. Vše klapalo bez záseků a zbytečných časových ztrát, program našlapaný na maximum, po celou dobu se Klárce dařilo nás ztmelit všechny dohromady, takže nikdo nikde nezůstal sám. A co navíc – rozcházeli jsme se s pocitem, že jsme nemohli vidět víc. Chvílemi náročné – bláznivá posádka na raftu :-)))) – ale jela bych znovu a ráda. Až budu plánovat další cestu a vypadne mi doprovod, jedině Zirhamia. A samozřejmě Klárka – pokud nebude na mateřské :-)))

Kamila Černá

Za mě moc dobrý a doporučuji, každý den nabitý na maximum, až se občas člověku zastesklo po domácím gauči. Kupa zážitků a zkušeností, prostě jeďte a uvidíte ?

Lucie Pejšová

Nechtěl jsem nikdy využívat cestovní kanceláře, koncept Zirhamia mne zaujmul a zvolil jsem tuto možnost, jak objevit Afriku, kam jsem se sám neodvažoval a nenašel jsem mezi známými odvážlivce. Realita se Zirhamii předčila mé očekávání. Vůbec jsem se necítil jako „zájezd“ ale jako součást skupiny skvělých lidí se stejným zájmem. Klára byla skvělá „průvodkyně“, do uvozovek píši protože byla součástní naší báječné party. Velkou výhodou bylo, že Klára nezná destinaci pouze z pohledu cestovatele, nebo průvodkyně, ale v zemi žila a pracovala, takže jsem se dozvěděli hromadu zajímavostí. Pokud chcete zažít pravé cestování, objevování jiných kultur, zažít svělé zážitky, vidět destinace v pravé kráse a netoužíte po přepychu hotelů, all-inclusive péči a podobných věcech s klasickou cestovkou spojených, rozhodně neváhejte a zvolte služby Zirhamie.

Miroslav Šibrava

Klára byla skvělá průvodkyně, bylo vidět, že zná danou oblast a byla připravená nám vybojovat slevy na všechno. Pečlivě se o nás starala, počítala, jestli jsme všichni. Když jsme někde nebyli jistí, nehrála si na Ramba, ale sehnala nám stráž. Prostě super, klidně bych jí na dovolenou svěřila i své nescestovalé rodiče:-)

Milena Jurigová

Díky Klárce za splnění dalšího cestovatelského snu. Poté co mi loni expedice za gorilama utekla, jsem letos už nezaváhal. Akce byla super, lidi ve skupině skvělý. Rafty už jezdím několik let, ale ty pětkový na Nilu stáli za to 😂. Afrika je pro mě místo, kam stojí zato jezdit pořád… Ale příští rok ji vyměním za Mongolsko…

Leonard Gerstain

Líbilo se mi…

Miroslav Barák

Měli jsme průvodkyni Kláru Poskočilovou, která byla perfektní. Když se objevil problém okamžitě ho začala profesionálně řešit. Ráda nám poradila se vším.

Lucie Kolářová

Už mnohokrát jsem cestovala po Africe a jiných zemích na vlastní pěst a toto byla moje první zkušenost s akcí, kterou mi organizuje někdo jiný a cestovatelskou skupinu budou tvořit cizí lidé. Byla jsem tedy trochu napnutá, jak to dopadne. Skutečnost pak ve všech směrech absolutně předčila moje nejoptimističtější očekávání! Nejen, že skupina byla tvořena samými skvělými lidmi, ale naše úžasná a vždy dobře naladěná průvodkyně Klára znala dokonale prostředí Ugandy a Rwandy a tak se nám díky jejím zkušenostem a vyjednávacím schopnostem podařilo z celé cesty vytěžit maximum a přitom bez jakéhokoli stresu či napětí – stále v dokonalé pohodě a v dobré náladě!!! Tato expedice se zařadila mezi moje nejlepší cestovatelské zážitky! Mockrát děkuju!!!

Eliška Vanclová

Expedice do Ugandy a Rwandy byla jedním slovem dokonalá, od začátku až do konce napěchovaná zážitky. Nádherná lokalita, úžasná příroda, spousta zvířat, milí lidé a k tomu skvělá průvodkyně Klára. Vždy usměvavá, milá, nesmírně empatická a především perfektně připravená. Mohu jen doporučit!

Martina Davidová

Cesta do Rwandy a Ugandy předčila všechna má očekávání. Klára, která expedici vedla, je skvělá…všechny situace, ať už jakkoliv komplikované, zvládla vyřešit s klidnou hlavou. Sešla se skvělá skupina lidí (i přesto, že byla hodně různorodá), která měla velké štěstí na hodně zážitků i zvířat na safari. Moc jsem si to užila! Pokud si chcete splnit své cestovatelské sny, nejste si jistí, zda danou destinaci zvládnete procestovat na vlastní pěst, nechcete cestovat sami nebo se třeba chcete i seznámit se super novými lidmi, ZIRHAMII vřele doporučuji. Já sama se v budoucnu moc ráda zase připojím.

Barbora Slípková

Skvělá expedice, skvělá Klára. Děkuji za krásných 18 dní plných neopakovatelných zážitků se skvělou partou lidí a průvodkyní co byla „pro každou špatnost“?. Díky Kláře jsme poznali život na černém kontinentu takový, jaký je. Od nakupování v místních krámcích a tržnicích, používání místní dopravy až po jídlo ve slumu či na ulici. Pro mě zážitek na celý život. Děkuji a přeji hodně spokojených účastníků min. tak jako jsme byli my.

Roman Štika

Bylo to super, všem doporučuju cestovat se Zirhamií. Klárka byla perfektně připravená, vstřícná k našim připomínkám a celkově vše klapalo jak má. Trochu jsem se bál cestovat ve skupině 10ti lidí, protože jsem zvyklý cestovat sám, ale Zirhamie pravděpodobně přitahuje podobně cestovatelsky naladěné lidi 🙂 Jen ty levharti…. 😀

Michal Haufer

Klárka byla naprosto profesionální, vše výborně zorganizovala a nic jí nezaskočilo. Ugandu a Rwandu má „zmáknutou“☺ Díky ní bude pro mne tato cesta nezapomenutelná. Díky moc!!!

Ivana Nováková

Klárka Husáková je fakt výborná průvodkyně.Nemuseli jsme řešit žádný problém.Všechno klaplo,max.spokojenost.Příště Kyrgystán

Jitka Jarolímková

Klárka je na pravém místě, ví co dělá, jak se má chovat, vše slíbené a naplánované zařídila ke spokojenosti všech učastníků. Prostě Klárka je skvělá a moc jí přeji hodně dalších povedených expedic

Miluše Ludvíková

Za tuhle expedici moc děkuju Kláře Poskočilové, která měla vše připravené a ve chvílích, kdy ne vše klapalo, reagovala flexibilně a se situací si ihned poradila. Obdivuju její styl organizování v souladu s průběhem dne, kdy naprosto přirozeně zapadla do skupiny (nás ostatních) a já jsem si třeba ani nevšimla, že by mezitím něco vyřizovala. 😀 Byla jednou z nás a to se mi moc líbilo. Nechovala se nadřazeně a nic si nedokazovala. Určitě hrálo i velkou roli složení skupiny, protože za mě (a to mám už nějaké zkušenosti a jezdím s cizími lidmi) jsme byli fajn parta. 🙂 V závěru jedině doporučuju! Když to nezkusíte, nezjistíte. A i když se něco nepovede, všechno špatný je pro něco dobrý. 🙌 Moc děkuju!

Michaela Panovcová

Expedice do Afriky byla velmi zajímavá a vydařená . Klára jako průvodkyně měla již z minulosti zkušenosti s cestováním po “ Černé Africe “ a to se hodilo. Pro Evropana je zde totiž toliko nového a odlišného, že jsme kolikrát propadali panice a Klárka nás musela uklidňovat a nasměrovat. Odměnou nám pak byla skutečnost, že jsme mohli prožít spolu se zdejšími lidmi kus života a poznat, že se máme tady v Evropě opravdu velmi dobře. Předání darů v podobě botiček a nářadí pro učňovskou školu potřebným nás hřálo u srdce a hezky zakončilo naše Africké putování. Zdejší zvířata jsou fascinující, což jsme poznali nejen na Safari a treku za gorilama ve Virunze kde prakticky žádná Česká CK zájezdy vůbec nepořádá, ale člověk měl čas se věnovat i tomu co ho baví, takže já si rozšířil sbírku Birdlife fotografií o nádherné kousky. Klárka vše zmákla, vrátila nás v Praze na letišti živé a zdravé se zážitky, které nám již nikdo nevezme. Díky

Radek Klimeš

Expedícia Uganda-Rwanda prekonala moje očakávania. Klárka je akčná, odvážna, pripravená riešiť všetky problémy. Jej optimizmus a dobrá nálada sú nákazlivé a vysoko návykové.:) Navyše nás motivovala robiť veci, ktoré by sme niekedy radšej nerobili, ale to bolo na tom to najlepšie. Každý deň nové dobrodružstvo, správna dávka adrenalínu pri gorilách, nosorožcoch, rafte, nocovaní pod širákom… Skrátka – stálo to za to, ďakujem za nádherné zážitky:)

Dana

Expedice byla skvěle připravená, sešla se super parta a Klárku můžu jen a jen doporučit, během těch tří týdnů nebyal jen průvodkyní, ale kamarádkou 🙂

Ivana Sekeráková

Expedice byla strašně fajn a Klára ukázala, že má Rwandu a Ugandu hodně procestovanou a ukazovala nám takové věci, které normální cestovatel nemůže sám objevit. Dělala nám dokonalou průvodkyni nejen v denních ale i nočních hodinách, po barech a diskotékách. Děkuji za výlet nejenom Kláře, ale také ostatním účastníkům, protože jsme vytvořili suprovou partu a doufám, že se ještě někde potkáme.

Martin Jáchym

Expedice Uganda, Rwanda, D.R Kongo. Klárka byla super průvodkyně, podívali jsme se na místa, kam se s cestovkou člověk nikdy nepodívá. Viděli a zažili jsme toho mnoho a vše bylo fantastické, skvěle naplánované, prostě super.

Kamila Černohlávková