Jurek je fakt pan cestovatel :))))))) Tedy, teď vážně. Styl expedice s Jurkem mi vyhovoval, vypili jsme trochu vodky a dověděli jsme se od něj trochu něco o dalších státech, které procestoval. Jo a navíc, byla sranda 🙂 Organizace byla volně plynoucí a efektivní.

Standa Rychnavský

Doporučuju. Třeba i těm, co doteď jezdili sami, včetně lowcost backpackerů, co vědí, co to všechno obnáší, a jsou už unavený z toho věčnýho zařizování všeho, nebo prostě už chtěj trošku víc neřešit. Ale nejen jim. Za mě super. Jurek je neskutečně v klidu, což se hodí. Palec nahoru!!!!!

Tereza Němcová

Expedice Kyrgyzstán srpen 2021 byla skvělou ochutnávkou střední Asie se vším všudy. Od trekování u vysokohorských jezer přes návštěvu orientálních bazarů nebo největšího dobytčího trhu ve střední Asii až po nocování v jurtách pastevců koní. Martin nám díky svým cestovatelským zkušenostem s tímto koutem světa umožnil poznat Kyrgyzstán poměrně do hloubky (byť v omezeném čase) a snažil se nám ukázat z něj co nejvíc, ať už jde o kulturu, jídlo, lidi nebo přírodu, a povedlo se mu to. Díky Martine!

Veronika Pavlů

Expedice splnila moje očekávání a cestování se Zirhamií mohu jen doporučit.

Jan Jelínek

Expedice do Kyrgyzstánu 7-8 2022 s Martinem P. alias Lost Czech Manem 🙂 Moc děkuji za opravdové dobrodružství. Nelituji,že jsme po dlouhé době využili služeb průvodce,byl nám velkou inspirací. Martin měl vždy připravené povídání o místních lidech, zvycích, historii(ač v této zemi bohatá není) i o sousedních zemích,o cestovatelských zkušenostech, byl pozorný k našim potřebám a náladám a jistě i tím přispěl k vytvoření skvělého expedičního týmu.Měl vždy připravený plán či alternativni varianty,zároveň nechal prostor pro improvizaci a pro naše návrhy a přání. Je třeba vyzdvihnout i jeho schopnost vyjednávat s místními, rozhodnost,klid a zároveň přiměřenou energii a důraz při sjednávání podmínek a prosazení jejich dodržování.Děkuji za nezapomenutelné zážitky,zkušenosti s asijskou civilizací, za vystoupané výškové metry,které pomohou člověku získat nadhled,za všechnu legraci i podporu v nesnázích,za to,že jsem se vrátila s čistou hlavou a plná energie(kterou trochu vyčerpala nějaká evropská ponávratová viroza,ale to nevadí).Díky Martinovi i všem účastníkům a ráda se zase se Zirhamií někam vydám.

Eva Svobodova

Expedice Kyrgyzstán předčilo mé očekávání! Bylo to nejvíc! Martin P. je skvělý dobrodruh, který Vás fakt naučí cestovat levně. Poradí si s každou situaci a problémem. Vlastní nic není problém. Vzal nás tam kam nedošel ani turista a tohle mě na tom hodně baví. Tento styl cestování milují a díky Zirhamii jsem si rozšířila své hranice a obzory. Několikrát jsme si sáhli na dno, ale stalo to za to! Měli jsme tak skvělou partu lidi, jako kdybych vyrazila s nej přáteli. Už se těším až si vyberu další cestovatelský cíl u Zirhamii!

Iryna Bidašová

Cestovani s Martinem bylo super, spravne rozlozeni organizace a zaroven toho, ze jsme vsichni dospeli, co se o sebe umi postarat.. vse zvladnute s lehkosti a humorem. Pro ty kteri nemaji radi valeni u plaze v resortu, ale trochu divociny, dobrodruzstvi a trochu se u toho i hecnout ale zaroven do toho nechteji jit sami a chteji s tim trochu pomoct, je tohle naprosto idealni varianta

Barbora Habetinkova

Expedícií mám za sebou už viac, táto ale jednoznačne vedie čo sa týka dobrodružstva a prekonávania samej seba❤️ Kyrgyzstán je nádherná krajina, s horami na horizonte kde sa len pozriete a s jazerami, ktoré vám vyrazia dych. O tom som vopred vedela a bola som na to ready. Ale že sa budeme v búrke smiať v stanoch v 3600m.n.m., že budem 3 dni sedieť v sedle koňa aj keď som na žiadnom predtým nejazdila alebo 30km od čínskych hraníc sedieť v saune v jurtovom kempe… to prekonalo všetky moje očakávania:) Martin je skvelý sprievodca, nielen tým, že krajinu naozaj pozná a má k nej krásny vzťah, ale hlavne jeho príprava a zodpovednosť dávali od začiatku pocit istoty a bezpečia. Okamžite by som si to zopakovala. Teda až sa zregenerujem 😀

Dada Slavkovská

Všechno proběhlo dle představ, super dovolená. Ču ču ču (pokyn pro koně, že má zrychlit).

P. Šindelář

Zirhamii doporučuji všem, kdo chtějí zažít dobrodružství, ale netroufají si do některých destinací vyrazit na vlastní pěst. Právě jsem se vrátila z expedice, kterou vedl Martin Půlpán a musím říct, že to byl neskutečný zážitek. Díky němu jsme měli příležitost zažít Kyrgyzstán v jeho autentické podobě. Doteď nechápu, jak se mohlo tolik úžasných zážitků vměstnat do 2 týdnů! Na těchto výpravách je vzrušující zejména to, že nic nemusí jít podle plánu. Martin to ale vždy perfektně zvládnul. Bylo vidět, že s řešením nečekaných situací má bohaté zkušenosti 🙂 Jako bonus je to ještě skvělý společník a i díky němu jsme byli skvělá parta.

Simona Votřelová